mandag den 25. februar 2013

Sommerhatte til alle!

Det var så sjovt at sidde og lave sommer hatte, at alle de små måtte have en hver :-) Nu må jeg så se at få stoppet igen......hvis de da ikke kan bruge flere end en hver ;-) Der er links til alle modellerne og de tager ikke mere en ca 2 timer at lave inkl. pynt.


Først en meget fin og piget lille hat til Rikke, hvis mor havde ønsket sig noget i gult med grøn kant. Kanten er kædemasker, hæklet ovenpå skyggen. Jeg synes det giver en sjov og anderledes effekt. Opskriften kan du hente her.


Så fandt jeg en skøn bøllehat til drenge, som Halfdan bare må have. Ankeret har jeg selv fundet på. Det er ikke så svært og så fik den et lidt mere drenget udtryk ;-) Opskriften finder du her på pdf.


Astrid skal selvfølgelig også være sommerfin, så hun får en rigtig dansk søndagshat i skønne dannebrogsfarver :-) Opskriften er den samme som den gule, men denne har fået tilføjet en ekstra række muslinger i skyggen, så den bølger meget mere :-) Hvorfor???? Bare for sjov :-)


Gaia, som jo er en stor pige på snart 3 år, skal have en fin lilla hat, som ikke ligner den til de små piger. Denne hat er jo meget mere til en stor pige og med lidt mere elegance og stil, ikk....


Et lille forsøg med vinterbomuld.... Hatten er vældig sød, men jeg synes nok, at den er lidt voldsom i maskerne, så jeg må holde mig fra den tykke bomuld til de små, selvom jeg holder meget af at hækle med den. Det går stærkt og det bliver fint og fast, men kun til amigurumi og de store børn :-) Helen syntes dog godt om hatten og nu er den også en del af Rikkes garderobe.

7 kommentarer:

  1. Wow hvor er de fine! Hvilken tykkelse garn har du brugt til den øverste?

    SvarSlet
  2. Hej Rebekka :-) Tak for din kommentar og dine rosende ord. Jeg har brugt den helt almindelige tynde bomuld 4/8 fra Hjertegarn. Den får jeg til 15 kr i den lokale garnbutik og den har jeg brugt til en masse babytøj og ting :-) Når jeg bruger den tykke bomuld 8/8 eller vinterbomuld, som den også kaldes, så køber jeg den i Kvickly til 4 nøgler for 55 kr.
    Med venlig hilsen og ønsket om en masse solskin

    Lene

    SvarSlet
  3. Hej!
    Det er muligt jeg ikke rigtig forstår at udnytte din hjemmeside.
    Det er den lys- og mørklilla sommerhat til Gaia det drejer sig om
    Så vidt jeg kan læse mig til kan jeg få opskriften frem, men hvordan???
    På forhånd tak og mange hilsner
    Ritva

    SvarSlet
  4. Hej Ritva :-)
    Tak fordi du kigger med på mine hæklerier :-) Jeg laver sommetider slet ikke andet end at sidde og hækle og det er da bare så hyggeligt :-)
    Du skal klikke på "lilla hat" i teksten. Ordene har en anden farve end resten af teksten og det betyder, at det er et link. På den måde kan du få alle mine opskrifter frem :-) Rigtig god fornøjelse med arbejdet.
    De bedste hilsner fra
    Lene

    SvarSlet
  5. Hej Lene
    Utrolig flotte bøllehatte du har lavet vil høre, om jeg kan få opskriften på dansk er desværre ordblind og kan ikke engelsk undskyld
    Sommerhilsnee fra
    Solveig

    SvarSlet
  6. Hej Jannie :-) Jeg er meget ked af, at jeg slet ikke har set, at du har skrevet til mig. Jeg aner slet ikke, hvordan det kunne forsvinde for mig, men jeg har så fundet en rigtig fin bøllehat til dig som er på dansk og i flere størelser. Jeg håber, du kan bruge opskriften. Bare følg linket :-)
    De bedste hilsner fra Lene
    http://haekleopskrifter.dk/haeklet-sommerhat/

    SvarSlet
  7. Hejsa, jeg kan ikke finde din opskrift på den gule sommernat du har hæklet, den er så fin
    Hvad ligger den under ?
    Mvh lisbeth

    SvarSlet